Jan Břížďala

Jan Břížďala (31. 8. 1993) absolvoval Přírodovědeckou fakultu Univerzity Karlovy, obor Učitelství matematiky a chemie pro střední školy. Ve 22 letech založil soukromou střední školu Agro škola Pozďatín, kde působil jako zástupce ředitelky. Současně vyučoval matematiku a chemii na Gymnáziu Třebíč. Od roku 2020 je radním Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže, sportu, informatiku a komunikační technologie.

Mezi jeho priority v rámci působení v Evropském parlamentu patří podpora mobilit studentů, učitelů i pracujících. Rád by se zaměřil na jednodušší sdílení příkladů dobré praxe, například v oblastech vzdělávání, digitalizace či regionálního rozvoje. Vnímá příležitost podílet se na odstraňování sociálních nerovností mezi jednotlivými regiony a rozvoj znalostní ekonomiky.

Mezi jeho hlavní koníčky patří sport, především běh, kolo, tenis, badminton či volejbal. Vytváří volně dostupné materiály pro výuku matematiky a chemie a podílí se na organizaci vědomostních soutěží či táborů.

Jan_Brizdala_white