Jana Skopalíková

Jana Skopalíková (27. 2. 1993) vystudovala na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy v Praze bakalářský obor Molekulární biologie a biochemie organismů a magisterský obor Botanika se zaměřením na cévnaté rostliny. Před zvolením do uvolněné funkce radní pro životní prostředí a zemědělství Středočeského kraje pracovala v Botanickém ústavu AV ČR v Průhonicích.

Jejími hlavními tématy jsou životní prostředí a zemědělství a v případě zvolení se chce zapojit do týmu europoslanců, kteří se věnují udržitelnosti, snižování dopadů klimatické změny, cirkulární ekonomice nebo nastavení společné zemědělské politiky směrem k ozdravení naší krajiny. Mimo to ji zajímá i sociální oblast a témata dopravy.

Miluje přírodu, táhne ji to směrem k zero-waste a pracovala s dětmi v přírodovědném oddílu. Ráda hraje na kytaru, ve volných chvílích šije, sem tam fotí a zajímá se o rekonstrukci historie raného středověku.

Jana_Skopalikova_white