Jiří Knotek

Jiří Knotek (20. 8. 1998) vystudoval Střední průmyslovou školu v oboru strojírenství a obor Politologie a evropská studia na Univerzitě Palackého v Olomouci. Aktuálně pracuje jako technolog. Ve volbách v roce 2020 získal mandát krajského zastupitele ve Zlínském kraji, kde se stal následně i předsedou výboru pro kulturu a památky.

V EP chce prosazovat transparentnost v nakládání s evropskými penězi a zlepšení a prohlubování evropské integrace. Rád bych se podílel na tvorbě zahraniční politiky EU, chtěl bych se uplatnit ve výboru pro zahraničí a pracovat na rozšíření euroatlantické politické, bezpečnostní a ekonomické spolupráce s jejím rozšířením na Japonsko a Jižní Koreu. Za klíčové téma považuje také podporu mladých lidí například ve formě více dostupného programu Erasmus. Zároveň by chtěl dosáhnout toho, aby byla EU více srozumitelná pro běžné občany.

Mezi jeho zájmy patří politika, počítačové hry, čtení knih a sledování tvůrců na YouTube a streamerů na platformách Kick a Twitch.

Jiri_Knotek2_white